duminică, 30 martie 2014

Humus


Ați observant, deja, că iubesc năutul, nu? Ei bine, nu e un secret, și vă îndemn să îl iubiți și voi pentru că este sănătos, sățios și foarte bun la gust.
Știu că multă lume ține post și mai știu că în posturile mari crește consumul de pateu de post. Vă rog nu mai cumpărați așa ceva! Citiți ingredientele și analizați câte sunt naturale sau câte au o denumire ce poate fi citită. În caz că nu v-ați dat seama vă atrag și eu atenția asupra acestui lucru, cu cât un aliment din comerț are o listă mai lungă de ingrediente, cu atât este mai sintetic. Vă recomand să renunțați la pateurile din comerț, căci cu doar 5-6 ingrediente puteți să pregătiți singuri pateul sănătos pentru dimineață.

Ingrediente necesare:

200g năut uscat sau 1/2 conservă
1-2 linguri tahini
Suc de la 1/2 lămâie
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
Sare
Piper

Metodă de preparare:
Dacă folosiți năut uscat, trebuie să îl hidratați în apă peste noapte și să il fierbeți timp de 1-2 ore până se înmoaie complet. Dacă folosiți năut din conservă păstraţi 2-3 linguri din lichid, dacă nu păstraţi apa în care l-aţi fiert, o veţi folosi pentru a obţine consistenţa dorintă.
Pasați năutul, adăugați uleiul şi lichidul puțin câte puțin, până ajunge la o consistență potrivită.
Tahini este o pasta de susan, care nu se găsește foarte ușor în magazine. Eu l-am găsit în Carrefour, dar cred că se găsește și în plafaruri. Dacă nu găsiți, puteți să râșniți o lingură de semințe de susan.
Adăugați tahini/susanul, sarea, piperul, usturoiul şi sucul de lămâie.
Pasta rezultată se poate consuma cu legume crude sau se poate servi pe o felie de pâine prăjită, stropită cu ulei de măsline sau cu feliuțe de măsline.




Tip: Pentru o pastă mai fină încercați să îndepartați pielița boabelor de năut fierte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu