Guacamole își are originea in Mexic, denumirea vine din dialectul aztec āhuacamolli= āhuacatl (avocado) + molli (sos)
Deci este o pastă de avocado. Când cumpărați avocado, nu căutați cel mai frumos și verde fruct, el trebuie să fie copt, moale, de culoare mai închisă.
Ingrediente necesare :
1 avocado
1 ceapă verde
1 lingură suc de lămâie
1/4 ardei iute sau fulgi de ardei iute
Sare
Piper
Metodă de preparare
Tăiați avocado pe jumătate, răsuciți jumătățile în sens contrar pentru a le desprinde. Înfigeti ferm lama unui cuțit ascuțit în sâmbure, apoi încercați să îl mobilizați, rotind puțin cuțitul. Din cauză că avocadoul meu nu a fost prea copt, cu vârful unui cuțit am secționat pulpa în pătrătele.
Cu ajutorul unei linguri se desprinde pulpa de coajă.
Pasați pulpa cu o furculiță sau cu un blender. Adăugați ceapa tăiată mărunt, fulgii de ardei iute, sucul de lămâie, sare și piper.
Omogenizați! Se servește cu felii de roșii și lipii calde făcute în casă.
Omogenizați! Se servește cu felii de roșii și lipii calde făcute în casă.
Ingrediente pentru 6 lipii:
300g făină
200ml apa
1/2 linguriță de sare
2 linguri de ulei
Metodă de preparare
Frământați un aluat din aceste ingrediente și lăsați-l să se odihnească cel puțin 15 minute.
Rulați aluatul pe masa de lucru sub forma unui sul, din care tăiați 6 părți egale, dați-le formă de bile pe care le ungeți cu ulei.
Ungeți blatul de lucru cu ulei și întindeți fiecare bilă de aluat într-o foaie rotundă de dimensiunea tigăii în care le veți coace. Asezați lipia direct în tigaia încinsă fără a mai adăuga ulei și prăjiți-o pe ambele părți.
Merge pentru Miercurea fara carne :) Pofta buna!
RăspundețiȘtergerepana la lipii e simplu , pot face si eu...dar e bun?
RăspundețiȘtergereEste foarte bun si foarte sanatos, insa e o mancare usoara
RăspundețiȘtergereChiar ma intrebam ce sa pregatesc pt micul dejun maine. Multumesc :)
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam ce sa fac maine pt micul dejun. Multumesc :)
RăspundețiȘtergere