vineri, 28 martie 2014

Burger cu linte


După cum ați observat, în ultimul timp am postat numai rețete vegetariene. Nu vă fie teamă să le încercați, veți fi mirați de gustul atât de asemănător cu cel al cărnii. Propunerea de azi este un înlocuitor pentru fast food, puteți păcăli pe oricine cu un astfel de burger. Am vrut să fie cât mai sănătos și ingredientele cât mai naturale, de aceea am făcut eu, şi chifla, dintr-un aluat banal de pâine de casă: făină, drojdie, apă, sare, zahăr. Dar dacă nu aveţi răbdare să faceţi acest lucru, mergeţi la brutărie şi achiziţionaţi cea mai mare şi frumoasă chiflă.


Ingrediente necesare:

Pentru chifteluțe
300g linte verde uscată
1 morcov
1 ceapă
1 cartof
1 lingură de făină
1 căpățână de usturoi
Un buchet de pătrunjel
Ulei
Pesmet
Susan
Sare
Piper
1/2 lingurița turmeric (opțional pentru culoare)

Pentru burger
1 chiflă mare
Salată verde
1 roșie
1 castravete
1 ardei roșu
1 ridichie
1 ceapă verde
Sos de usturoi (Reţeta o găsiţi AICI)
Sos de roșii
Muștar Dijon

Puneți lintea la fiert timp de 20 minute, daca nu este fiartă mai completați cu apă. 
Între timp tocați mărunt ceapă și mărarul, răzuiți morcovul și cartoful pe răzătoarea mică. Stoarceți cartofii, pentru a elimina apa.
Clatiți lintea și pasați o parte.
Într-un bol încăpător amestecați totul (lintea,ceapa, morcovul, cartoful, pătrunjelul, usturoiul,făina, 1lingură de pesmet, sarea, piperul, turmericul). Formați biluțe.
Pe o farfurie întinsă amestecați câteva linguri de pesmet cu susan. Tăvăliți chifteluțele prin acest amestec și aplatizați-le, sau le puteți lăsa și în forma inițială. Așezați-le pe o tavă de cuptor și stropiți-le cu puțin ulei de măsline. 
Nu încercați să prăjiți chifteluțele în ulei încins, pentru că nu vor rezista și se vor împrăștia în toată tigaia. Pentru chifteluțele prăjite rețeta este diferită.
Introduceți în cuptorul încins. Dupa 15 minute, dacă s-au rumenit pe o parte, întoarceți-le și cu cealaltă parte în jos.

Acum putem să pregătim burgerul nostru delicios.
Tăiați chifla pe jumătate și feliați legumele.
 
Pe o jumătate de chiflă așezați o frunză de salată verde și restul de legume, 4-5 chifteluțe, sos de roșii sau ketchup, încă o frunză de salată verde. Pe capacul chiflei întindeți puțin sos de usturoi și o linguriță de muștar. Așezați capacul, presați și atacați!! Ce poți să iți dorești mai mult?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu