duminică, 2 martie 2014

Broccoli gratinat


Cât de des mâncaţi broccoli? Eu trebuie să recunosc că nu obişnuiam sa consum această legumă prea des, însă după ce am aflat beneficiile acesteia am încercat să o gătesc astfel încât să uit de imaginea aceea din desenele animate, cand toţi copii fugeau de "copăcelul verde".

Aveţi nevoie de:

500g broccoli
300g ciuperci Champinion (mai micute de preferat)
3 caţei de usturoi
100g faină
100g unt
500ml lapte
mozzarella
caşcaval
sare
piper
ulei de floarea soarelui       

Metodă de preparare:

1. Se desface broccoli în buchețele și se fierbe 10 min, dupa care se pune în apă rece, cu gheață, pentru a-și pastra verdele intens.
2. Ciupercuțele se așează într-o tavă, stropite cu ulei și sare, se pun la cuptor timp de 15min.
3. Pregătiți sosul Bechamel : Într-o crăticioară se topește untul, apoi se adaugă faina și se amestecă 2min, se adaugă laptele, puțin câte puțin și se omogenizează până când rezultă un sos cremos, se condimentează cu sare, piper și usturoiul pisat


4. După ce se scot ciupercuțele din cuptor, peste acestea, în aceeași tavă, se adaugă broccoli fiert și răcit și sosul Bechamel, deasupra se răzuiește cașcaval și mozzarella.
5. Se introduce la cuptor timp de 20min, până se topește și se rumenește cașcavalul și mozzarella. Se servește fierbinte ca fel principal sau drept garnitură



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu