Aveți nevoi de :
500g făină
1/2 linguriță praf de copt
1ou
200ml lapte cald
1/2 linguriță zahăr
1 linguriță sare
300g brânză feta
Metodă de preparare
Cerneți făina, amestecată cu praful de copt, într-un bol și realizați o gropiță în mijloc, în care puneți sarea, zahărul, oul și laptele. Omogenizați totul, până rezultă un alut nelipicios, daca mai este nevoie mai adăugați 1-2 linguri de făină.
Împărțiți aluatul în 9 bucăți, aproximativ de 70g, din care formați minguțe rotunde și le ungeți cu ulei. Lasați-le sa se odihnească timp de15 minute.
Ungeți bine cu ulei suprafața de lucru si sucitorul, întindeti prima bilă de aluat într-o foaie foarte subțire, aproape transparentă, chiar dacă se mai rupe nu se întâmplă nimic. Presărați o lingură de brânză fărâmițată
Și împachetați, întâi laturile mai lungi, apoi lațimea și aplatizați.
Repetaţi această operaţiune cu tot aluatul. Şi abia apoi încingeți o tigaie neaderentă și așezați fiecare pachețel, câte 2 minute pe fiecare parte. Altfel riscaţi să le rumeniţi prea mult, în încercarea de a coace şi împaheta în acelaşi timp.
Repetaţi această operaţiune cu tot aluatul. Şi abia apoi încingeți o tigaie neaderentă și așezați fiecare pachețel, câte 2 minute pe fiecare parte. Altfel riscaţi să le rumeniţi prea mult, în încercarea de a coace şi împaheta în acelaşi timp.
Pofta mare !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu